Att blogga via ett webbhotell

De flesta som börjar blogga startar sin blogg via ett webbhotell. Det vill säga, de flesta startar oftast inte en egen webbplats med en egen domän bara för att de ska kunna blogga. Det finns dessutom många bra webbhotell som vare sig är dyra eller komplicerade att börja blogga på.

Starta en egen blogg

Genom åren har det gått trender i hur många som bloggat. Bloggen blev ett fenomen och en möjlig plattform att uttrycka sig på i mitten av 2000-talet. Dock dök de första bloggarna upp redan i slutet på 90-talet. De första bloggarna kallades för webbdagböcker och skrevs som det låter som dagbok direkt på internet. Oftast skrevs texterna mer eller mindre direkt på en hemsida och då låg fokus inte lika konkret på att skapa en hel layout eller liknande utan mer på att skriva texten. När det blev mer allmänt känt och fler började blogga tog de flesta hjälp av olika webbplatser med bloggverktyg för att kunna publicera både bra innehåll och se till att layouten höll en högre nivå.

Idag är bloggen som uttrycksform inte riktigt lika stor längre. Det skulle kunna bero på att många väljer att använda sig av bild och/eller film för att uttrycka sig idag. Att videoblogga, eller vlogga som det kallas, har delvis tagit över som medium. Men, det finns fortfarande många bra webbplatser som erbjuder olika verktyg för att du enkelt ska kunna starta en egen webbsida eller driva din egen blogg.

Kort om WordPress.com

En av ovan nämnda tjänster som finns på marknaden idag är WordPress eller Wordpress.com som är själva bloggtjänsten. Genom att starta en blogg helt kostnadsfritt via deras webbplats kan du enkelt bygga upp och publicera din egen blogg. Dock kostar det oftast om du vill använda dig av deras olika tillägg såsom extra lagringsutrymme för bilder och filmer eller antivirusskydd och liknande.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *