Skapa din egen hemsida

För inte så länge sedan var du tvungen att vara duktig i kodning för att kunna skapa en enkel hemsida. De flesta som skapade hemsidor gjorde detta genom att, rad för rad, skriva kod i html och därefter justera designen med hjälp av några rader css.

Det fanns i och för sig vissa programvaror med vilka du skulle kunna skapa en hemsida utan att behöva skriva någon kod. Men det visade sig ofta vara en sanning med stora modifikationer. Den hemsida som man skapade på sin dator med hjälp av programvaran hade inte mycket gemensamt med den hemsida som senare publicerades på internet.

Dessutom fick hemsidan ofta helt olika utseende beroende på vilken webbläsare som besökaren använde sig av. Använde sig besökaren av en mobil enhet med en mindre skärm var den totala katastrofen ett faktum – hemsidan var allt som oftast helt oläslig för besökaren.

Idag är det enkelt att skapa sin egen hemsida

Som tur är går utvecklingen framåt och idag kan i princip vem som helst skapa en snygg och professionellt utformad hemsida. Detta dessutom utan att behöva skriva en enda rad med kod. Utvecklingen av olika CMS-system och programvaror har gjort det möjligt för var och en av oss att skapa en hemsida, med en design som vi inte ens kunde drömma om för ett antal år sedan.

De flesta webbhotell erbjuder egna verktyg med vilka det är möjligt att i lugn och ro skapa en professionell hemsida på webbhotellet. När du är nöjd med resultatet trycker du bara på en knapp och hemsidan publiceras automatiskt på internet och den domän som du angett. Dessa hemsideverktyg är dessutom oftast helt gratis och ingår i webbhotellsabonnemanget. På webbhotell kan man hosta olika hemsidor, ett exempel är skönhetsakademin.se som har en bra Fillers kurs Stockholm

Går du i tankar om att skapa din egen hemsida är det inte längre någon ursäkt att du inte vet hur man gör. Det finns verktyg som även du klarar av att använda. Så tveka inte – bli din egen kreatör, få utlopp för din kreativitet och skapa din egen hemsida redan idag.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *